fifie mawi

fifie mawi

Sunday, September 19, 2010

KEK CHOCHOLATE MOIST

bahan A

  • 1 cawan serbuk koko 
  • 1 cawan air                           
  • 350 gm gula kastor
{semua bhan A di cmpurkan dan dimasak di atas api yang perlahan dan disejukkan}

bahan B
  • 80 gm               gula kastor
  • 250 gm             majerin / butter
  • 250 gm             tepung naik sendiri
  • 6 biji                 telur
  • 1/4 sudu kecil   esen vanila

kaedah menyediakannya:
  1. Sediakan bahan A.
  2. bahagian B- pukul gula dan majerin sehingga kembang dan gebu.
  3. Masukkan telur sebiji demi sebiji.
  4. Kemudian masukkan tepung dan esen vanila.
  5. Masukkan bahan A, kacau sehingga sebati
  6. Tuangkan ke dalam acuan dan bakar selama 45 minit (suhu 180'c)

No comments:

Post a Comment